nebo registrovat
0 položek 0 Kč

Pravidla soutěže o jízdenky ČD

1. POŘADATEL SOUTĚŽE

Pořadatelem soutěže je společnost České dráhy, a.s., IČ: 70994226, se sídlem Praha 1, nábř. L. Svobody 1222, PSČ 110 15, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, odd. B, vl. 8039 (dále jen „organizátor“ a/nebo „pořadatel“).

2. TERMÍN A MÍSTO KONÁNÍ SOUTĚŽE

Soutěž probíhá na území České republiky od 16. 8. 2023 do 23. 8. 2023 (včetně) na oficiální facebookové stránce (dále jen „FB“) společnosti České dráhy, a.s. (dále jen „ČD“) www.facebook.com/ceskedrahy (dále jen „FB profil ČD“). O cenu je nutné se přihlásit nejpozději do 3 dnů od přijetí oznámení o výhře.

3. ÚČASTNÍCI SOUTĚŽE

Soutěžícím se může stát fyzická osoba starší 15 let, která se v souladu s těmito pravidly roz-hodne účastnit soutěže a splní veškeré podmínky účasti dle těchto pravidel (dále jen „účast-ník“ nebo „soutěžící“).

Z účasti jsou vyloučeny podezřelé profily s ohledem na pravidla FB. Pokud se ukáže, že se tento účastník i přes uvedené stal výhercem, např. v důsledku nepravdivých informací, které poskytl, nevznikne mu nárok na výhru. Ze soutěže jsou rovněž vyloučeni všichni účastníci, kteří budou jakýmkoli způsobem jednat v rozporu s těmito pravidly, právními předpisy či dobrými mravy. Toto rozhodnutí organizátora je konečné, bez možnosti odvolání či jiného přezkumu.

4. POPIS SOUTĚŽE

Osoba uvedená v článku 3 těchto pravidel soutěže se stává účastníkem soutěže vložením příspěvku pod zprávu pořadatele oznamující konání soutěže (dále též „zpráva“), která bude zveřejněna v době konání soutěže na zdi FB profilu ČD, ve které bude napsána jedna stanice, nebo zastávka v ČR, ve které zastavují vlaky ČD.

Každý účastník může vložit pouze jeden soutěžní příspěvek.

5. URČENÍ VÝHERCŮ, VÝHRY

Ze všech účastníků, kteří splnili podmínky účasti, budou po ukončení soutěže pomocí generá-toru náhodných čísel vylosováni tři výherci. Výherci budou oznámeni do 5 dnů po ukončení soutěže.
Vylosovaní výherci získají každý 4 poukazy na jednosměrnou jízdenku odkudkoliv kamkoliv v ČR vlaky ČD ve 2. vozové třídě.
Výherce bude vyzván, aby zaslal soukromou zprávu, kde s ním bude dohodnuto, jak mu bu-de výhra předána.
Výherce a název jeho profilu může být uveřejněn na FB profilu ČD a v magazínu ČD pro vás nebo Železničář.
Organizátor nezodpovídá za žádné škody vzniklé v souvislosti nebo při užívání výhry či s účastí v soutěži. Výherce je povinen při užívání výhry dodržovat řád a pravidla a pokyny organizátora.
Organizátor soutěže je oprávněn s konečnou platností a konečným způsobem rozhodovat o výhrách v soutěži, a to bez jakéhokoliv oznámení či uvedení důvodu.

6. ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ O SOUTĚŽNÍCH DÍLECH

Nahráním soutěžní fotografie (dále také jen „dílo“) prostřednictvím odkazu zveřejněného v soutěžním příspěvku na FB profil ČD soutěžící (i) potvrzuje, že jeho autorská práva vztahu-jící se k dílu jsou takového rozsahu, jenž umožňují poskytnutí licence podle těchto pravidel soutěže, jak je dále uvedeno, a (ii) uděluje organizátorovi nevýhradní bezplatný souhlas s tím, že organizátor je oprávněn dílo užívat všemi způsoby, zejména k reklamním, propagačním a marketingovým účelům pořadatele ve smyslu šíření a použití těchto autorských děl v médiích, a to v neomezeném rozsahu (zahrnuje neomezený rozsah územní, množstevní a časový). Organizátor je oprávněn užít dílo pro marketingové účely včetně zasílání obchodních sdělení elektronickými prostředky a za účelem realizace dalších marketingových akcí pořádaných organizátorem soutěže, tj. zejména k průzkumu trhu, jeho analýzám, organizování dalších akcí a k nabízení výrobků a služeb v médiích (včetně internetu), v propagačních a reklamních materiálech pořadatele v souvislosti se soutěží a jím poskytovaných služeb s tím, že mohou být užity, pořizovány a zveřejňovány výše uvedeným způsobem i zvukové a obrazové záznamy soutěžících.

Organizátor není povinen tuto licenci využít a je oprávněn upravit dílo pro své potřeby v sou-ladu s autorským zákonem a občanským zákoníkem v platném znění. Pokud je ve smyslu autorského zákona a občanského zákoníku pro jakékoliv další nakládání s dílem (např. jeho úpravu, zpracování, překlad, vytvoření společného díla apod.) potřebný souhlas soutěžícího, má se za to, že byl tento souhlas výslovně udělen odesláním díla do soutěže s přiloženými osobními údaji (k osobním údajům soutěžícího viz dále). Organizátor je oprávněn tuto licenci dále převádět na třetí osoby na základě vlastního rozhodnutí (podlicence). Soutěžící účastí v soutěži a odesláním díla do soutěže výslovně potvrzuje, že je oprávněn souhlasy podle těchto pravidel soutěže udělit. V případě, že se v průběhu soutěže nebo kdykoliv po jejím skončení prokáže opak tohoto, odpovídá v plném rozsahu soutěžící za veškeré škody vzniklé v této souvislosti organizátorovi a/nebo třetím osobám, a zavazuje se tyto škody neprodleně v plném rozsahu uhradit.

Účastník soutěže má plnou odpovědnost vůči třetím osobám v souvislosti s poskytnutím díla a udělením licence, včetně nároků třetích osob uplatňovaných ve spojení s ustanoveními platných právních předpisů upravujících a definujících autorské právo, ochranu osobních údajů, jakož i dalších právních předpisů. Každý účastník soutěže svojí účastí zejména potvr-zuje, že dílo do soutěže zaslané je jeho původním dílem. Stejně tak se účastník soutěže za-vazuje, že užitím díla dle soutěžních pravidel nebudou dotčena jakákoli práva třetích osob, tj. např. práva osob zobrazených v díle, práva majitelů věcí či ochranných známek zobrazených v dílech atd. Veškeré nutné souhlasy související se zasláním díla do soutěže si musí účastník soutěže vypořádat na vlastní náklady a vlastní odpovědnost. V případě, že vyjde najevo, že účastník svým konáním porušil práva třetí osoby, je za takovéto porušení plně odpovědný. Účastník soutěže je povinen organizátorovi uhradit jakoukoli škodu v případě porušení licenčních podmínek v těchto pravidlech stanovených a zároveň mu zaniká právo na přísluš-né výhry.

Organizátor soutěže si vyhrazuje právo ponechat si bez náhrady zaslaná díla či je bez ná-hrady dle vlastního uvážení zlikvidovat. Vzhledem k volnému přístupu k zaslaným dílům na internetu neodpovídá organizátor za jejich případné stažení a užití třetími osobami.

7. ZMĚNA PODMÍNEK SOUTĚŽE A UKONČENÍ SOUTĚŽE

Organizátor si vyhrazuje právo kdykoli změnit podmínky soutěže, soutěž odložit, zkrátit, pře-rušit nebo soutěž bez náhrady zrušit.

Tato pravidla jsou zveřejněna na www.cd.cz. V případě, že dojde ke změnám v pravidlech soutěže, bude toto učiněno písemně a zveřejněno na těchto webových stránkách. Účinnost této změny nastává okamžikem zveřejnění dle předchozí věty.

8. SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Účastí v soutěži dává každý účastník organizátorovi v souladu s nařízením Evropského par-lamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů)(dále jen „nařízení“), souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání soutěže podle těchto pravidel v rozsahu (i) jméno a příjmení, (ii) název facebookového profilu (iii) název obce, kde účastník žije, a (iv) e-mail (dále jen „osobní údaje“) za účelem prověření jeho platné účasti v soutěži podle těchto pravidel a případného předání ceny.

Odvolání tohoto souhlasu před ukončením doby trvání soutěže má za následek vyřazení ze soutěže.

Poskytnutí osobních údajů podle těchto pravidel je dobrovolné. Souhlas lze vzít kdykoliv      zpět, a to například zasláním emailu na adresu dpo@cd.cz nebo dopisu na kontaktní údaje organizátora uvedených výše.

Soutěžící má právo

  • požadovat po organizátorovi informaci, jaké osobní údaje zpracovává, žádat si foto-kopii těchto údajů;
  • vyžádat si u organizátora přístup k těmto osobním údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení jejich zpracování;
  • požadovat po organizátorovi výmaz těchto osobních údajů;
  • podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů nebo se obrátit na soud.

9. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ

Organizátor si vyhrazuje právo nahradit deklarovanou cenu cenou obdobného typu a odpo-vídajících hodnot a měnit podmínky předání ceny.

V případě jakýchkoli sporů, které vyplývají z této soutěže nebo v souvislosti s ní, budou ře-šeny rozhodnutím organizátora. V případě pochybností leží povinnost prokázat rozhodné skutečnosti na soutěžícím.

Organizátor neručí za jakékoliv technické problémy v souvislosti s účastí v akci (především funkčnost sítě FB). Organizátor dále neručí za vložení fotografie či doručení zprávy na FB (e-mailu) či jakýchkoli e-mailů doručovaných účastníkům nebo účastníky.

Účast v soutěži ani výhry není možné vymáhat právní cestou. Výhry není možné alternativně plnit v penězích, požadovat jinou výhru nebo výhru převést na jinou osobu. Nelze požadovat úplatu za poskytnutí licenčních práv.

Výhry, které nebylo možné v rámci soutěže rozdělit či přidělit konkrétnímu výherci, propadají ve prospěch pořadatele k dalším marketingovým a charitativním účelům.

Tato soutěž není nikterak sponzorovaná, podporována, spravovaná nebo jakýmkoli způso-bem přidružena k elektronické sociální síti FB či společnosti Facebook. Účastník je plně sro-zuměn s tím, že poskytuje své informace organizátorovi a nikoliv elektronické sociální síti FB či společnosti Facebook. Společnost Facebook je v plném rozsahu osvobozena od veškerých závazků každého účastníka či ve vztahu ke každému takovému účastníkovi založených podle těchto pravidel.

Tato pravidla soutěže budou všem zájemcům i soutěžícím neomezeně přístupná po celou dobu trvání soutěže, a to přímo na stránkách ČD, na které budou soutěžící odkazování přímo ze soutěžního příspěvku na facebookovém profilu ČD.

V Praze dne 4. 8. 2023


Úvod Čím se řídíme