nebo registrovat
0 položek 0 Kč

Bratislava nočním vlakem ČD

Platnost od 1. 10. 2022

Bratislava nočním vlakem ČD

Slovensko – Bratislava

Bratislava je hlavní a největší město Slovenska. V metropoli na Dunaji, u hranic s Rakouskem a Maďarskem, žije cca 500 tis. obyvatel.

Dominantou Bratislavy je Bratislavský hrad se čtyřmi věžemi nad mohutným tokem Dunaje a monumentální zavěšený Most SNP, též nazývaný jako Nový most, vybudovaný přes řeku Dunaj v letech 1967 až 1972. Zajímavostí a turistickou atrakcí je restaurace s vyhlídkovou plošinou ve výšce 80 metrů v hlavním pylonu. Celková délka mostu, který spojuje centrum Bratislavy na levém břehu s Petržalkou na pravém břehu, je 430 m. Kvůli výstavbě musela ustoupit část historické Bratislavy se vzácnou synagogou. 

Okolí Bratislavy bylo osídleno již v dobách neolitu, souvislé osídlení je však datováno až z období let 400 př. n. l. až 50 př. n. l., tehdejšími obyvateli byli Keltové a byly nalezeny pozůstatky keltského oppida s vlastní mincovnou. Později byla oblast osídlena Germány na tehdejší hranici Římské říše. V 7. století se město stalo součástí Sámovy říše a později Nitranského knížectví. V 9. století bylo připojeno k říši Velkomoravské.

Přímý noční spoj IC 575 / EN 477 nabízí přímé spojení z Prahy, Kolína, Pardubic do Bratislavy s příjezdem v 5 hodin 54 minut. Ve vlaku jsou řazeny lůžkové vozy kategorie Economy. 
 

Kde a jak získat jízdenku?

  • u pokladní přepážky
  • v e-shopu (nelze koupit v mobilním webu ani v mobilní aplikaci Můj vlak)

Otázky a odpovědi

Úvod Naše vlaky Noční vlaky ČD Noční vlak