Vlakem z Prahy do Brna

Přímé vlaky railjet nebo EuroCity jezdí z Prahy do Brna každou hodinu. Během cesty můžete pohodlně odpočívat a pozorovat krajinu nebo ochutnat české speciality v jídelním voze.

Odjezd
1x Dospělý 26—64 let
0x Dítě 6—17 let
0x Dítě 0—5 let
0x Dospělý 65 let a starší

Trasa

Praha - Brno

Chcete být v Brně co nejrychleji? Zvolte některý z vlaků railjet nebo EuroCity (EC), které na trase zastavují jen ve dvou stanicích a poskytují nejvyšší komfort. V Brně budete už za 2 a půl hodiny. Tyto vlaky jezdí přes den každou hodinu.

Pokud nespěcháte, můžete využít i pomalejší rychlíky Svitava (R), které zastavují ve všech větších městech na trase, a jejich jízdní doba do Brna je 3 hodiny. Typicky česká krajina plná polí se vystřídá s lesy chráněné krajinné oblasti Moravský kras a následně jste v Brně. Rychlíky jezdí každou hodinu.

Další možností je jet do Brna rychlíkem Vysočina (R) přes Kutnou Horu a Vysočinu, kde se můžete kochat pohledem z okna na krásnou přírodu. Tato delší cesta zabere 3 a půl hodiny. Rychlíky přes Vysočinu jezdí také každou hodinu.

Brněnské nádraží se nachází v docházkové vzdálenosti 10 minut od centra, a proto můžete začít ihned objevovat historické centrum města nebo hrad Špilberk.

Proč cestovat s námi

Úvod Trasy Česká republika