Divadelní představení „Nejlokomotivovatější lokomotiva“

Máte rádi pohádky o mašinkách? Nebo hledáte zábavu pro vaše děti? Přijďte se podívat na divadelní představení
„Nejlokomotivovatější lokomotiva“ na hlavním nádraží v Praze.

Pohádky nejen o mašinkách na hlavním nádraží

Divadelní představení Nejlokomotivovatější lokomotivaPředstavení „Nejlokomotivovatější lokomotiva“ vznikalo v roce 2012 ve společnosti ProDivadlo. Inspirací je slavná kniha z roku 1942 Pavla Naumana „Pohádky o mašinkách“. Původní scénu vymyslel a vyrobil v roce 1983 režisér Zdeněk Pospíšil (spoluzakladatel divadla Husa na Provázku - Balada pro banditu, Hra na pohádku máje, Kytice apod.) ve švýcarském Lausanne. Představení získalo několik ocenění na divadelních festivalech, jako nejlepší dětské představení v tehdejší době a to: Roma, Paris, Lausanne, Apre, Montreal, Milan a další.

Tato unikátní a světová scéna se skládá z originálních mašinek firmy Lehmann - Märklin (sedm vlakových souprav) a osmi původních marionet z dílny Jaromíra Janečka (např. Černokněžník Zababa, Nejvyšší pan železničář, Šišinka...). Uprostřed modelové železnice herec vodí postupně loutky a technik ovládá vozový park s vlakovými soupravami. Diváci sedí okolo scény amfiteátrovým způsobem a děti se tak mohou interaktivně zapojit do děje.

Děj pohádky se odehrává na nádraží, kde "Nejlokomotivovatější lokomotiva" všem překáží, nikam se nevejde, koleje ji neunesou a Nejvyšší pan železničář se kvůli tomu velice trápí... A jak to s ní dopadne, na to se přijďte podívat k nám na Hlavní nádraží do krásného secesního sálu ve druhém patře pravého křídla Fantovy budovy.

V současné době můžete shlédnout jeden ze dvou dílů pohádky "Nejlokomotivovatější lokomotiva", aneb jak to všechno začalo(1.) a "Nejlokomotivovatější lokomotiva(2.).

Divadelní představení Nejlokomotivovatější lokomotivaHrají: Jiřina Vacková (divadlo Ypsilon) / Martin Bohadlo (divadlo Ypsilon) / Tomáš Pospíšil / Kryštof Nohýnek (divadlo Minor). Hlas černokněžníku Zababovi propůjčil Jiří Lábus. Režie: Lenka Šebek Loubalová, scéna a technický doprovod: Jaroslav Šebek, hudba: Dominik Renč.

Více informací o divadelním představení a rezervace

Partneři projektu

Správa železniční dopravní cesty Národní technické muzeum Železničná spoločnosť Slovensko Czech Tourism Československá obec legionářská Železnice Slovenskej republiky