nebo registrovat
0 položek 0 Kč

Zelené autobusy Národního parku Šumava

Díky spolupráci mezi ČD a Národním parkem Šumava mohou nově zákazníci Českých drah cestovat s jednou jízdenkou na Kvildu, Bučinu, Jelení Vrchy a třeba až do Zelezné Rudy. I to Vám nabízí projekt ČD SUMAVA!
Zelené autobusy Národního parku ŠumavaNa níže uvedených linkách platí jízdenky Českých drah:
  • Skupinová víkendová jízdenka (celostátní i region Jihočeský)
  • Celodenní jízdenka (celostátní i region Jihočeský)
  • Vltava-Dunaj Tiket
  • Vltava-Dunaj Tiket+

370843 Nová Pec - Jelení Vrchy

Linka vede od nádraží v Nové Peci, kde čeká na vlaky ČD. Dopraví Vás na Jelení Vrchy, odkud se můžete vydat na pěší tůru k Plešnému jezeru, nebo po Medvědí stezce k vlaku ČD do Černého Kříže. V osadě Jelení Vrchy je portál slavného tunelu Schwarzenberského plavebního kanálu.
Linka Nová Pec - Jelení Vrchy - Jízdní řád ke stažení (96 kB)

433710 Bučina - Kvilda - Horská Kvilda

Linka protíná centrum šumavských plání. Na Kvildě je možnost přestupu na "Lenorský bus" projektu ČD ŠUMAVA, kterým se dostanete k vlaku ČD do/z Lenory. Bučina je pak bývalou pohraniční osadou. Můžete zde přestoupit na bavorskou autobusovou linku Finsterau-Bus (bavorská zastávka je vzdálena cca 300 m od zastávky české) a naplánovat si třeba šumavský okruh. I v bavorských busech platí vybrané jízdenky ČD
Linka Bučina - Kvilda - Horská Kvilda - jízdní řád ke stažení (133 kB)

440840 Kvilda - Prášily - Železná Ruda - Špičák

Touto linkou procestujete doslova půlku Šumavy. Z Kvildy, kde je možnost přestupu os Lenorského busu ČD ŠUMAVA až k další stanici ČD v Železné Rudě a na Špičíku. Projedete jedny z nejcennějších přírodních partií naší republiky!
Linka Kvilda - Železná Ruda - Špičák - jízdní řád ke stažení (140 kB)