nebo registrovat
0 položek 0 Kč

Vlakem za sněhem v Karlovarském kraji

V našem kraji můžete využít několik středisek zimních sportů, ve kterých je mnoho upravených běžeckých i sjezdových tratí. Do těchto středisek se dostanete pohodlně vlaky Českých drah...

Vlakem za sněhem v Karlovarském kraji

Největší nabídka je v okolí tratě 142 – Karlovy Vary dolní nádraží – Potůčky s velmi pohodlným přístupem do zimních středisek v Nových Hamrech, Perninku, Horní Blatné a Potůčkách.

V části tratě od Nejdku až do Horní Blatné jde prakticky na každé zastávce vlaku nastoupit do upravených běžeckých tratí, nebo vyzkoušet romantiku nedotčené zimní přírody a užít si procházku v zasněžených lesích Krušných hor. Milovníci sjezdového lyžování mohou využít 5. vleků v Nových Hamrech (www.skihamry.cz/), 8. vleků v Perninku (www.pernink.eu/infocentrum-turismus/lyzovani/) a 1 vlek v Potůčcích (www.skipot.cz/). kde je čekají sjezdovky s různým terénem a náročností. Ze všech stanic se k areálu sjezdovek dostanete pohodlně pěšky do 10 minut (v Potůčcích doporučujeme vystoupit na zastávce Potůčky zastávka).

Dalším zajímavým místem zimních sportů je i lázeňské město Mariánské Lázně (www.marianske-lazne.info/cz/lyzovani) kde si nedaleko centra a slavné Kolonády můžete užít sjezdovek v areálu se 3. vleky a 2. sjezdovými tratěmi. Městská doprava vás doveze i do areálu golfového hřiště kde jsou upravované běžecké tratě a můžete se podívat do chráněné krajinné oblasti Slavkovský les, která nabízí ideální podmínky pro běh na lyžích.

Vyhledat spojení...