nebo registrovat
0 položek 0 Kč

Služby pro osoby se zrakovým postižením

Cestování našimi vlaky je snadné

Cestujícím se zrakovým postižením pomáháme s vyhledáním spojení a nákupem jízdenky i s orientací na nádražích a ve vlacích. Informace o spojení i našich službách jsou snadno dostupné i pomocí čtečky pro osoby se zrakovým postižením. Vodící a asistenční psy vozíme po ČR zdarma.

Snadné vyhledání spojení a dalších informací

Cestující se zrakovým postižením si mohou snadno vyhledat spojení na našich internetových stránkách www.cd.cz/spojeni-a-jizdenka/, které jsou přizpůsobeny i pro osoby se zrakovým postižením. Stránky umožňují zvětšení písma i využívání hlasové čtečky. Splňují tak požadavky Blind friendly webu a standardy W3C. Po vyhledání spojení si můžete na internetu i rovnou koupit jízdenku pro vaší cestu. Pro cestující se zrakovým postižením jsme přizpůsobili celé internetové stránky www.cd.cz, takže není problém dohledat jakékoliv informace o jízdenkách, poskytovaných službách nebo o aktuální jízdě vlaku.

Informace po ruce i na cestách

Pro cestující se zrakovým postižením je přizpůsobena i naše mobilní aplikace Můj vlak, kterou si můžete zdarma nainstalovat do svého mobilního telefonu se systémem Android nebo iOS. Mobilní aplikace umožňuje vyhledat vlaková spojení, a to i bez připojení k internetu, umožňuje nákup jízdenky, poskytuje kompletní informace o službách ve stanicích a přístupnosti stanic pro hendikepované. Nejdůležitější jsou ale aktuální informace o vlacích, kde získáte ihned informaci o aktuální poloze vlaku, případném zpoždění, následující stanici včetně čísla nástupiště a koleje, kam vlak přijede. Aplikace vás také umí včas upozornit před výstupem z vlaku nebo před přestupem na jiný vlak. Samozřejmostí jsou kompletní informace o výlukách nebo mimořádnostech a souvisejících aktuálních opatřeních.

Více informací o aplikaci Můj vlak


Úvod Cestování osob se zdravotním postižením