nebo registrovat
0 položek 0 Kč

Výluka mezi Prahou a jižními Čechami od 2. dubna

Od 2. dubna do 30. června 2022 bude probíhat výluka Správy železnic v úseku Votice – Sudoměřice u Tábora na trati Praha – České Budějovice.

Tato výluka si vyžádá hned několik opatření a změn v jízdních řádech. Vlaky dálkové dopravy nahradí České dráhy autobusy v úseku Olbramovice – Chotoviny a zpět, místo regionálních vlaků pojedou autobusy v úseku mezi Benešovem u Prahy a Táborem. V období od 23. do 29. května 2022 bude náhradní autobusová doprava místo vlaků dálkové dopravy zajištěna v delším úseku Olbramovice – Tábor a zpět. Po ukončení výluky se cestující mohou těšit na zkrácení jízdních dob a plynulejší jízdu.

Modernizace čtvrtého tranzitního koridoru v úseku mezi Voticemi a Sudoměřicemi u Tábora míří do závěrečné fáze. Kvůli stavební činnosti Správy železnic bude tato část koridoru z Prahy do Českých Budějovic tři měsíce uzavřena. Výluka začne 2. dubna a potrvá do 30. června 2022. Stavbaři během ní dokončí přeložku traťového úseku do nové stopy. Výluka se dotkne všech vlaků, které modernizovaným úsekem projíždějí. České dráhy je nahradí autobusy.

Mezistátní vlaky, vlaky IC a rychlíky (linky Ex7 a R17)

Mezistátní vlaky EC Praha – České Budějovice – Linec i všechny vnitrostátní dálkové vlaky (IC a R) Praha – Veselí nad Lužnicí – České Budějovice / České Velenice budou nahrazené autobusy v úseku Olbramovice – Chotoviny a zpět (od 23. do 29. května v úseku Olbramovice – Tábor a zpět).

Ve směru z Prahy do jižních Čech bude platit výlukový jízdní řád. Z Prahy hl.n. bude většina těchto vlaků (s výjimkou večerních spojů) odjíždět o cca 15 minut dříve než doposud. V opačném směru z jižních Čech do Prahy bude platit standardní jízdní řád, bude ale potřeba počítat s tím, že po projetí vyloučeným úsekem mohou jednotlivé spoje navýšit zpoždění o 5 – 15 minut. Dálkové vlaky budou začínat, resp. končit na pražském hlavním nádraží, v úseku Praha hl.n. – Praha-Holešovice a zpět nepojedou.

Podrobnosti jsou ve výlukovém jízdním řádu pro dálkovou dopravu.

Lůžkový vůz Praha – Curych

Pro cestující mířící z Prahy do Curychu, resp. z Curychu do ČR bude v období od 1. / 2. dubna nepřetržitě do 1. / 2. července 2022 zajištěn lůžkový vůz v úseku Chotoviny – Curych (v období od 23. do 29. května 2022 v úseku Tábor – Curych a zpět). V úseku z Prahy do Chotovin, resp. Tábora a zpět využijí cestující vozy k sezení v dálkových vlacích a náhradní autobusovou dopravu.

Kvůli větší časové rezervě při přestupech se zavazadly budou cestující odjíždět z Prahy hl.n. spojem R 90727 již v 17:15 (tj. cca o 50 minut dříve), v úseku z Olbramovic do Chotovin (resp. v období 23. – 29. května 2022 z Olbramovic až do Tábora) budou přepraveni náhradními autobusy. Obdobně bude organizována doprava i v opačném směru, přičemž příjezd do Prahy hl.n. bude pozdějšími vlaky R 724 (v pracovní dny a sobotu) nebo EC 330 (v neděli a svátky).

Detaily jsou ve výlukovém jízdním řádu pro lůžkový vůz Praha – Curych.

Osobní vlaky Benešov u Prahy – Tábor (linka S90)

Během výluky budou všechny osobní vlaky nahrazeny autobusy v úseku Benešov u Prahy – Tábor a zpět. U spěšných vlaků bude v úseku Benešov u Prahy – Olbramovice zajištěna přeprava souběžně vlakem i náhradním autobusem, u spojů jedoucích dále do Tábora bude v úseku mezi Olbramovicemi a Táborem zajištěna pouze náhradní autobusová doprava. Výlukový jízdní řád pro regionální dopravu najdete zde.

Osobní vlaky Olbramovice – Sedlčany (linka S98)

V souvislosti s výlukovým jízdním řádem na trati 220 Praha – Tábor – České Budějovice budou posunuty odjezdy některých vlaků i na trati 223 Olbramovice – Sedlčany. Podrobnosti jsou ve výlukovém jízdním řádu zde.

Detaily k výlukovým opatřením jsou k dispozici na stránkách www.cd.cz/omezeniprovozu (u tratí č. 220 Praha – České Budějovice a 223 Olbramovice – Sedlčany). Za snížený komfort při cestování se cestujícím omlouváme.

 


Úvod Aktuality