nebo registrovat
0 položek 0 Kč

Košice nočním vlakem ČD

Platnost od 1. 10. 2022

Košice nočním vlakem ČD

Slovensko – Košice

Košice jsou nejvýznamnějším městem a centrem východního Slovenska. Jsou druhým nejlidnatějším městem Slovenska s cca 240 tis. obyvatel, v celé aglomeraci žije přes půl milionu obyvatel. Ve městě sídlí Ústavní soud SR a další významné kulturní instituce jako Státní divadlo Košice, Státní filharmonie Košice a tři univerzity. 

Město je významnou křižovatkou mezi Evropou a Ukrajinou, v blízkosti maďarských hranic. Průmyslovou dominantou v západním předměstí jsou železárny a hutní komplex, kam je dovážena železná ruda z Ukrajiny po širokorozchodné železnici.

Město má bohatou historii počínající rokem 1230, kterou dokládají historické památky a domy v centru města, především architektonicky vzácné gotické, barokní a klasicistní budovy, které tvoří největší městskou památkovou rezervaci na Slovensku. Její nejvýznamnější dominantou je největší gotická katedrála na Slovensku, katedrála svaté Alžběty. 

Noční vlak EuroNight 442/443 nabízí přímé spojení z Prahy, Kolína, Pardubic a Olomouce. Ve vlaku jsou řazeny lůžkové vozy kategorie Economy, Deluxe a lehátkové vozy. Mezi Prahou a Košicemi je možné využít produkt Autovlak ČD, který cestujícím nočního spoje umožňuje přepravovat svoje automobily a motocykly.
 

Kde a jak získat jízdenku?

  • u pokladní přepážky
  • v e-shopu (nelze koupit v mobilním webu ani v mobilní aplikaci Můj vlak)

Otázky a odpovědi

Úvod Naše vlaky Noční vlaky ČD Noční vlak