Pro firmy
kosik

Nákup voucheru pro cesty vlaky Českých drah

100 Kč
200 Kč
500 Kč
1000 Kč
Předplaťte svým známým, rodině nebo přátelům jejich cestu vlakem. Pomocí voucherů je možné zaplatit libovolnou jízdenku zakoupenou v e-shopu nebo u naší pokladny.

Na co jej lze využít

Voucher lze využít k nákupu vnitrostátních a mezinárodních jízdenek (kromě jízdenek OneTicket), místenky, lůžka, lehátka, aplikací na In Kartě, jízdenek IDS, k nabití účtu ČD Kredit a v e-shopu ČD také k nabití účtu elektronické peněženky na In Kartě. Voucher nelze uplatnit k úhradě produktů prodávaných jako zboží. Voucherem nelze platit nákup jiného voucheru.

Hodnota voucherů

Vouchery můžete zakoupit v hodnotách 100, 200, 500 nebo 1000 Kč. Při nákupu jízdenky pak můžete využít i více voucherů najednou.

Uplatnění voucheru

Vouchery mají platnost 12 měsíců a můžete je využít pro úhradu nákupu pouze u pokladní přepážky nebo v e-shopu Českých drah, nikoliv ve vlaku. Při použití u pokladní přepážky na konci nákupu pokladní informujte, že budete platit voucherem, a předejte (nadiktujte) 12místný kód voucheru. 

Při použití voucheru v e-shopu ČD zadejte v posledním kroku nákupu do pole „Uplatnit slevový kód, voucher nebo věrnostní body“ 12místný kód voucheru.

V rámci jednoho nákupu lze uplatnit více voucherů najednou, platbu vouchery lze v e-shopu i na pokladní přepážce kombinovat s platbou dobropisy a na pokladní přepážce i s doklady o odškodnění vydanými ve ve vlaku. Pokud je nominální hodnota uplatněných voucherů vyšší než cena zakoupených jízdních dokladů, je na částku přeplatku vystaven nový voucher. Jeho platnost se odvíjí od platnosti použitého voucheru s nejdelší platností. Pokud je hodnota voucheru nižší, doplatíte rozdíl na pokladní přepážce v hotovosti v Kč, v e-shopu ČD platební kartou nebo z účtu ČD Kredit.

Další podmínky

Dárkový voucher není možné vrátit nebo vyměnit zpětně za peníze. V případě vrácení jízdenek nebo uplatnění práva z přepravní smlouvy u dokladů zaplacených vouchery vám nevyplatíme peníze v hotovosti, ale vydáme vám nový voucher. Při uplatnění práva z přepravní smlouvy u pokladní přepážky pokladník jízdenku, kterou chcete vrátit pouze převezme a pří splnění podmínek pro vyřízení na místě pokladní systém vyhotoví nový voucher. Pokud nejsou splněny podmínky pro vyřízení na místě předá ji k vyřízení na centrální zúčtovnu, která vám následně na přiznaný návratek vyhotoví nový voucher. V e-shopu ČD obdržíte nový voucher e-mailem společně s opravným daňovým dokladem. Podrobnější informace o uplatnění práva z přepravní smlouvy najdete ve Smluvních přepravních podmínkách ČD.