nebo registrovat
0 položek 0 Kč

Vlakem na Slovensko

Platnost od 3.4.2024

Jedete na Slovensko?

Pro cestu na Slovensko nabízíme přímé vlaky EuroCity do Bratislavy, Žiliny, Popradu nebo Košic. Nejrychleji z Prahy do Košic se dostanete vlakem SC Pendolino Košičan. Ostravsko a střední Slovensko spojují přímé rychlíky. Pro noční cestu můžete využít pohodlné lůžkové a lehátkové vozy ve vlacích EuroNight, které svezou i vaše auto autovlakem. Spojení v příhraničí zajišťují osobní vlaky.

Do Bratislavy i Žiliny každé dvě hodiny

Přímé vlaky EuroCity jezdí z Prahy, Pardubic či Brna do Bratislavy každé dvě hodiny. Každé dvě hodiny se můžete z Prahy dostat do Žiliny, několik spojů denně denně jezdí do Žiliny i z Ostravska.

Nejrychleji do Tater i do Košic

Prahu, Ostravsko, Tatry a Košice spojuje každý den komfortní rychlovlak SC Pendolino Košičan. V pátek ve směru z Prahy a v neděli opačným směrem ho doplňuje posilový spoj EuroCity, kterým si mezi Prahou a Košicemi můžete přepravit i svůj automobil nebo motocykl.

Vysoké Tatry jsou díky spoji SC Pendolino dostupné díky zastávce Štrba již za 6 hodin z Prahy (z Olomouce za necelé 4 hodiny, z Ostravy na necelé 3 hodiny). Na Štrbě navazuje přípoj zubačkou na Štrbské Pleso. Metropole východního Slovenska Košice je opět ještě blíže, na palubě pohodlného vlaku SuperCity Pendolino z Prahy již za 7 hodin a 16 minut, z Olomouce za 5 hodin 7 minut a z Ostravy za 4 hodiny 10 minut.


Pohodlné cestování pendolinem


Na Slovensko pohodlně a bezpečně i přes noc

Dva páry nočních vlaků kategorie EuroNight s moderními lůžkovými a lehátkovými vozy spojují Prahu se středním a východním Slovenskem. Jeden noční vlak jezdí i mezi Prahou a Bratislavou. Večer nastoupíte a ráno se odpočatí probudíte v cíli své cesty. Mezi Prahou a stanicí Poprad-Tatry, mezi Prahou a Košicemi nebo Prahou a Humenným si můžete autovlakem přepravit i svůj automobil nebo motocykl.

Po dobu jízdy je zajištěna bezpečnost cestujících – v každém lůžkovém a lehátkovém voze dohlíží na dodržování klidu ve vozech stevard, ve vlaku provádí navíc na území ČR pravidelnou kontrolu hlídka bezpečnostní agentury a s vlakovou četou dohlíží na bezpečnost cestujících. V lůžkových vozech jsou oddíly rozděleny pro muže a ženy zvlášť, pokud spolu chtějí cestovat muž a žena, mohou využít oddíl kategorie Double.


Cestování v lůžkových a lehátkových vozech


Konkrétní možnosti cesty vlakem vám nabídne vyhledávač spojení.

 


Úvod Typy jízdenek Jedu do zahraničí Jedu do zahraničí Slovensko